BUN nieuws

BUN koopt markant pand uit voormalig Mesdag Delta-portefeuille

23-10-2018  BUN, vastgoedbelegger en projectontwikkelaar, heeft het pand aan de Gedempte Zuiderdiep 12 te Groningen verworven van HighBrook Investors. Het pand van meer dan 4.000 m2 wordt momenteel verhuurd aan Ahold en IBM Service Center.

Het door BUN gekochte pand was tot voor kort onderdeel van de Mesdag Delta-portefeuille van Breevast. Een aantal van deze objecten worden doorverkocht, waaronder deze locatie in de binnenstad van Groningen.

Het pand bestaat uit een Albert Heijn op de begane grond van ca. 1.200 m2 en daarboven een high end open kantooromgeving van circa 3.000 m2 die door IBM gehuurd wordt voor hun Client Innovation Center. Het kantoor beschikt over ca. 30 eigen parkeerplaatsen op de eerste verdieping.

Voor BUN was deze aankoop een uitgelezen kans om de vastgoedportefeuille in Groningen verder te vergroten. Na eerder al het monumentale pand de ‘Korenbeurs’ aan de Vismarkt gekocht te hebben, wordt Bun met deze aankoop opnieuw eigenaar van een markant gebouw in het hart van Groningen. De belegger, gericht op winkelvastgoed en woningbeleggingen, sluit andere aankopen in de nabije toekomst niet uit.

 

 

Foto's