BUN nieuws

BUN koopt voormalig stadskantoor Westpoint van 10.000 m2 in Apeldoorn

18 juni 2018 – BUN heeft het kantoorgebouw Westpoint aan de Handelstraat gekocht uit de failliete boedel van de Westermeijer groep. Het voormalige stadskantoor van ca. 10.000 m2 zal worden getransformeerd tot circa 98 betaalbare huurwoningen.

Het nu door BUN gekochte kantoorgebouw dat op een prominente locatie in Apeldoorn gelegen is, staat al bijna 10 jaar leeg en heeft in het verleden voor veel overlast gezorgd. Inmiddels is de ergste overlast onder controle, maar het pand maakt nog steeds een desolate indruk.

Nadat eerdere plannen om een boodschappencentrum op de plek van het kantoorgebouw te realiseren tijdens het vaststellen van het bestemmingsplan in de raad sneuvelde, was er lange tijd onduidelijkheid wat er met het gebouw zou gebeuren. De gemeente heeft in 2017 besloten om het beperkt beschikbare extra woningcontingent voor het transformeren van kantoren naar woningen toe te wijzen aan het Westpoint gebouw. In maart 2018 heeft ook de provincie Gelderland groen licht gegeven voor het vrijgegeven van het contingent. Dit is voor BUN het startschot voor het verder uitwerken van de plannen.

“We zijn blij dat wij het kantoorgebouw nu officieel hebben overgenomen en onze plannen verder kunnen uitwerken. We zijn erg enthousiast over de mogelijkheden om het pand weer een nieuwe invulling te geven, die past in zijn omgeving en bij te dragen aan het invullen van de huidige grote vraag naar betaalbare huurappartementen binnen de gemeente Apeldoorn”, aldus Bernard Sinnema, projectontwikkelaar bij BUN.

Het nu verpauperde kantoorpand is momenteel een doorn in het oog van buurtbewoners. In overleg met de gemeente en de buurt zullen de plannen de aankomende tijd verder uitgewerkt worden door BUN. “We zijn er van overtuigd dat wij in samenspraak met gemeente en de buurtbewoners het huidige pand kunnen transformeren naar een appartementencomplex met voorzieningen dat weer een prachtig markant punt zal vormen in de wijk.”