BUN nieuws

Eerste paal Winkelcentrum Stationskwartier de grond in

9 februari 2018 - Wethouder Gerrit-Jan Veldhoen heeft afgelopen vrijdag officieel de eerste paal voor het nieuwe Winkelcentrum Stationskwartier in Kampen geslagen. Dit winkelcentrum zal opgeleverd worden in fases en uiteindelijk bestaan uit 6.000 m2 detailhandel, waaronder een full-service supermarkt van Albert Heijn, en 1.000 m2 semi-maatschappelijke voorzieningen. Het project wordt gerealiseerd in opdracht van BUN Projectontwikkeling die de bouwopdracht heeft verleend aan de lokale Weever Bouw.

Al in september zal de nieuwe Albert Heijn, onderdeel van de eerste fase, zijn deuren openen. In slechts zeven maanden tijd wordt de nieuwe, moderne supermarkt gerealiseerd. Naast de Albert Heijn komen één of twee 'supermarkt gerelateerde winkels', vertelt Bernard Sinnema, projectontwikkelaar bij BUN Projectontwikkeling. ,,Dat kan bijvoorbeeld een slijterij zijn. De contracten zijn nog niet getekend, dus ik kan nog niet zeggen wat de exacte invulling gaat worden."

De nieuwe Albert Heijn zal de dichtstbijzijnde supermarkt zijn voor alle inwoners van het nieuwe Stationskwartier. Dit is de jongste nieuwbouwwijk van Kampen met een totaal van uiteindelijk zo'n 650 woningen. Naast het winkelcentrum zal BUN ook 45 appartementen en 70 grondgebonden woningen gaan realiseren in Het Stationskwartier. Het appartementencomplex wordt ruim 17 meter hoog en zal een echte blikvanger in de wijk vormen.