BUN nieuws

Weever bouwt Albert Heijn in het Stationskwartier Kampen

BUN projectontwikkeling en Weever Bouw hebben de handtekeningen gezet onder het contract voor de bouw van de nieuwe Albert Heijn in het Stationskwartier in Kampen. Weever is de opdracht gegund om de supermarkt en bijbehorende winkels te bouwen.

Het nieuwe centrum krijgt, behalve een Albert Heijn van ruim 3000 vierkante meter, ook twee winkelruimtes, zo'n 1000 vierkante meter voor semi-maatschappelijke voorzieningen en 21 appartementen. Ook wordt ruim voldoende parkeergelegenheid gerealiseerd.

Jelle Weever toonde zich bijzonder tevreden met de opdracht voor de bouw van de supermarkt. "Een prestigieus project op een prominente plek in Kampen en bovendien van een landelijk gerenommeerde opdrachtgever als Jan Bun. Een geweldig compliment voor ons bedrijf."

Weever Bouw wil de nieuwe supermarkt realiseren met lokale partijen. "Het is onze bedrijfsfilosofie om zoveel mogelijk samen te werken met lokale bedrijven. We vinden het belangrijk om elkaar op lokaal niveau te helpen. Bovendien weten we zo als hoofdaannemer precies wat we mogen verwachten", aldus Jelle Weever. Die sterke voorkeur voor lokale betrokkenheid is ook belangrijk voor BUN Projectontwikkeling. Projectleider Bernard Sinnema meent: "Als het lokaal kan, doen we het lokaal.”

Bijzonder aan het de bouw van de nieuwe supermarkt is dat de bouw van de appartementen nagenoeg gelijktijdig start. Jelle Weever: "Je krijgt straks twee verschillende bouwbedrijven die op min of meer dezelfde plek aan het werk zijn. Dat is wel een bijzondere uitdaging."

Met de bouw van het nieuwe winkelcentrum is nu ook definitief een einde gemaakt aan jaren van onderhandelen waarbij verzekeraar Delta Lloyd onderweg afhaakte en geen heil meer zag in de realisatie van het project bij het Stationskwartier. De Kamper wethouder Gerrit Jan Veldhoen is bovenal blij dat de bouw nu kan beginnen. "Kampen krijgt er straks een prachtig nieuw winkelcentrum bij. Het winkelcentrum wordt bovendien gebouwd met een aantal lokale bedrijven. Dit is goed voor de werkgelegenheid."