Appartementen Hollandse Meesters

Blikvangende klassiekers

Een ontspannen, stedelijk karakter. Dat is wat Almere Poort kenmerkt. Het is dan ook een geweldige locatie om te investeren in vastgoed. Onder de naam ‘Hollandse Meesters’ realiseerde BUN hier in 2008 onder andere 171 ruim opgezette appartementen, verdeeld over 3 woningblokken. Grote troef is de doordachte mix van kantoren, scholen, buurtvoorzieningen en winkels. Die maakt het Europakwartier tot een levendige, representatieve wijk. Een brede, groene bomenlaan – de Europalaan – ontsluit de buurt. En de naam ‘Hollandse Meesters’? Die danken deze blikvangende klassiekers aan hun achtergrond: het zijn de allereerste woningen die in Almere Poort zijn gebouwd en qua uitstraling doen zij denken aan de welbekende klassieke grachtenpanden.

Hand van de meester

Elke grote meester heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Zo is het ook met de drie woningblokken, die de namen ‘Rembrandt’, ‘Vermeer’ en ‘Ruysdael’ dragen.

  1. Rembrandt kenmerkt zich door opvallende, terugliggende gevels, schuine kappen, trappetjes aan de voorgevel en dakkapellen op de bovenste verdieping. De gevels zijn een knipoog naar de Amsterdamse grachtenpanden van weleer.

2. Vermeer blinkt uit in een fraai kleurgebruik. Ook aan de verhoudingen in de kozijnen is veel aandacht besteed. Door drie verschillende baksteenkleuren te combineren en de gevel voor een deel wit te schilderen (keimen) gaven we dit woningcomplex een frisse uitstraling.

3. Ruysdael kenmerkt zich door statige gevels. Bij de voorgevel springen de erkers, de schuine kappen met hun dakkapellen en de inspringende geveldelen direct in het oog.

Foto's