Herontwikkeling Albert Heijn Westerstraat

Ontwikkeling, renovatie en modernisering

Het is een hele kunst: een verdieping uit een supermarktpand halen, terwijl het publiek gewoon boodschappen blijft doen. BUN kreeg het voor elkaar bij de herontwikkeling van dit Albert Heijn-filiaal aan de Westerstraat in Enkhuizen. In 2014 hebben we – in opdracht van Ahold Real Estate & Construction –het pand volledig gerenoveerd, vergroot en gemoderniseerd. Voordelen voor de klant? Een veel groter gevoel van ruimte en een uitgebreider assortiment om uit te kiezen. En dat allemaal in een pand met nieuwe gevels, passend bij de historische stedenbouwkundige structuur van Enkhuizen.

Archeologisch onderzoek

Projectontwikkeling is meer dan even een schop in de grond zetten. Oog en respect voor mens en omgeving, daar draait het om. Hier werden we verrast door de archeologische rijkdom van het terrein. Een 17de-eeuwse fundering, een kokosnoot uit exotische oorden, eeuwenoud bestek – het zijn stuk voor stuk interessante historische vondsten. Het archeologisch onderzoek waar dit terrein om vroeg, maakte het voor BUN tot een extra complex proces. En dus een interessante uitdaging.

Foto's