Renovatie leegstaand kantoorpand Westpoint

Renovatie leegstaand kantoorpand Westpoint

BUN heeft een mooi nieuw plan uitgewerkt voor vernieuwbouw, de provincie Gelderland heeft namelijk Apeldoorn de ruimte gegeven om in de komende drie jaar te groeien met 600 woningen. Daarom heeft BUN zich gemeld met het plan om het kantoorpand Westpoint om te bouwen tot 98 huurappartementen.

De gemeente had slechts een beperkt woningcontingent in Apeldoorn te vergeven. Het initiatief van BUN voor de herontwikkeling van het oude belastingkantoor, is één van door de gemeente Apeldoorn gekozen tien plannen die uitgewerkt mag worden.

Appartementen

De appartementen die BUN in Westpoint wil realiseren variëren van veertig tot zeventig vierkante meter, waarbij alle appartementen worden voorzien van een buitenruimte of een balkon. Ook de gevel krijgt een geheel nieuwe look.

Het oude kantoorpand is ruim 10.000 m2 groot en zal plaatsmaken voor o.a. huurappartementen met buitenruimte en ondersteunende voorzieningen in de wijk. Het plan van BUN zal bijdragen aan het invullen van de actuele grote vraag naar betaalbare huurappartementen binnen de gemeente Apeldoorn.

 

Foto's