BOUW TWEEDE FASE IN KAMPEN VAN START

Nieuws 9 september 2021

Wij hebben gisteren de eerste paal in de tweede fase van het Stationskwartier in Kampen geslagen. De eerste fase van de bouw is al een tijdje afgerond. We hebben reeds in het Stationskwartier in Kampen een Albert Heijn en diverse dagwinkels gerealiseerd, waaronder een Kruidvat. Ook de bijbehorende woningen zijn in die periode opgeleverd.

NIEUWE FASE

Nu is het tijd voor de nieuwste fase. “Deze fase gaat verder op het succes van de eerste fase”, zegt projectonwikkelaar Bernard Sinnema. De eerste woningen en winkels zijn er al, maar er komt meer. In deze tweede fase van de werkzaamheden in Kampen, gaan wij 26 nieuwe vrije sector huurappartementen realiseren in het gebouw aangrenzend aan de winkels. De woonoppervlakte van deze woningen zal tussen 76 m2 en 103 m2 zijn.

Behalve de nieuwe woningen, komt er ook een Aldi. Deze zal gevestigd zijn tegenover de huidige Albert Heijn. Om het Stationskwartier nog completer te maken, komen er diverse dagwinkels. “Denk hierbij aan een bakker, een slager, groenteboer of een gemakswinkel. We gaan een goedlopend winkelcentrum creëren”, zegt Sinnema. 

Het Stationskwartier in Kampen zal dus flink uitgebreid worden en is na de bouw van deze fase nóg meer een omgeving waar iedereen terecht kan. Voor de boodschappen of om te genieten van de moderne, ruimtelijke omgeving vol groen. Goed wonen, werken en winkelen dus. Het winkelcentrum is makkelijk te bereiken. Lopend, met de auto en met het openbaar vervoer. 

Wij willen alle partijen bedanken die bijgedragen hebben aan de ontwikkelingen. Met name willen wij hierbij benoemen de gemeente Kampen en Projectteam Stationskwartier Kampen. Het mooie ontwerp en de projectuitwerking hebben we te danken aan Architectbureau Spaltman, ingenieursbureau Goudstikker & De Vries en Bouwkundig Tekenburo Lijn 1. Dank voor alle creatieve en deskundige input!

Nu de eerste paal geslagen is en de bouw van start is, gaan we samen met aannemersbedrijf Lowik het project realiseren. Heel veel succes met de bouw!