OverBun

Bun bouwt jouw toekomst.

Met toekomstbestendige oplossingen bouwen we aan bedrijfs-, woon- en persoonlijke carrières. Wij denken altijd een stap verder. Leggen de lat steeds iets hoger. Zodat jij daarvan de vruchten plukt. Nu. En later.

  • 26 Supermarkten
  • 3500 Medewerkers
  • 400+ Vastgoedobjecten
  • Sinds 1957

Bun in het kort

In 1978 wordt de eerste winkel van de familie Bun geopend. Het is een kleine, charmante buurtsuper. De eerste van Almere Haven, de tweede van de stad en al snel weten mensen de familie Bun te vinden voor de dagelijkse boodschappen. Vanaf 1994 gaat Bun verder als franchisenemer van Albert Heijn en neemt het aantal winkels gestaag toe. Ook de allereerste woningen en voorzieningen in Europakwartier, Almere Poort, zijn door Bun opgezet. Inmiddels heeft Bun meer dan 2.600 woningen en 32 winkelcentra in Nederland gerealiseerd.

Ruim 3.500 medewerkers zijn momenteel werkzaam bij de onderneming. Het familiebedrijf heeft drie afdelingen: Supermarkten, Vastgoed en Projectontwikkeling. Van winkel tot woning, van modern tot monumentaal en van verbouwen tot verkopen: Bun exploiteert, ontwikkelt en verhuurt, met hart voor mens en omgeving.

Read more about Bun

Door de jaren heen

De heer en mevrouw Bun openen een melkwinkel in de Amsterdamse Granaatstraat. Met hun ondernemerskwaliteiten en grote betrokkenheid bij de buurt weten ze er al snel een succes van te maken.

DE MAGIE VAN MELK

Bun verhuist de winkel naar Amstelveen aan de van de Hooplaan 104.

OP KRUIDENIERSPAD

Opening van de eerste supermarkt, aan de Vrijmark in Almere Haven (toen nog onderdeel van de Rijksdienst IJsselmeerpolder). Op uitnodiging van de gemeente, na een strenge ballotage onder de eerste drieduizend inwoners. Dit is de tweede supermarkt in Almere op dat moment.

PIONIER IN DE POLDER

Start van de formule Bun Burger – meer dan alleen een snackbar. Het wordt een begrip in Almere. Later volgt uitbreiding met meerdere vestigingen in Almere, Amsterdam, Zeist en Lelystad.

BUN BURGERS

Op de Grote Markt in Almere realiseerde Jan Bun zijn eerste project: een hamburger restaurant. Dankzij het tijdloze karakter van het pand is het nog altijd een project om trots op te zijn. Het is ons eerste wapenfeit als projectontwikkelaar Het pand huisvest nu ANNO.

BUNBURGER & PIZZAPOINT OP DE GROTE MARKT

De supermarkten van Bun – dat zijn er inmiddels twee – gaan verder als Albert Heijn-franchise. Naam en faam verspreiden zich. Vanaf dit moment neemt het aantal eigen winkels gestaag toe.

NAAM EN FAAM

Bouw van een compleet winkelcentrum in de Almeerse Parkwijk. Het hoofdkantoor van Bun vindt er onderdak. Het gebouw heeft een spraakmakende architectuur, een ideale ligging nabij bus- en treinstation en volop parkeerplaatsen en is vanaf dag één een groot succes.

COMPLEET WINKELCENTRUM

Uitbreiding van het bedrijfsonderdeel projectontwikkeling. We realiseren – met passie en een visie gericht op de lange termijn – diverse woningen, kantoren en winkels. Ze zijn een aanwinst voor de gebruikers en de buurt.

PROJECTEN MET PASSIE

Bun ontwikkelt het project Hollandse Meesters in het Europakwartier en bouwt er de eerste woningen van Almere Poort. De wijk kent een doordachte mix van kantoren, scholen, buurtvoorzieningen en winkels. Een pionier in de polder? Dat waren we in 1978 en dat zijn we nog steeds.

EUROPAKWARTIER

In het Columbuskwartier in Almere realiseren we onze grote trots: Columbus Living. Bun is van A tot Z betrokken bij dit unieke, duurzame winkel- en wooncomplex. De Albert Heijn hier is de vijfde Bun-supermarkt in de stad en de 19e supermarkt die Bun exploiteert.

TROTS OP COLUMBUS

Met trots behoort het monumentale pand De Korenbeurs in Groningen tot de vastgoedportefeuille van Bun. De Korenbeurs is de blikvanger van Groningen en maakt sinds 1990 deel uit van de top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. In het pand zijn een Albert Heijn-supermarkt en een Gall & Gall gevestigd.

KORENBEURS GRONINGEN

Leiderdorp Santhorst herontwikkeling Bun
Op dinsdag 13 februari is Albert Heijn Santhorst in Leiderdorp feestelijk geopend. Na een grootschalige verbouwing is de winkel 500m2 groter geworden en gemoderniseerd. Hiermee is een van de laatste oude C1000 winkels vernieuwd naar de nieuwste Albert Heijn standaard.

HERONTWIKKELING SANTHORST

Naast 21 appartementen en circa 500m² semi maatschappelijke ruimte heeft Bun een supermarktruimte gerealiseerd in het Stationskwartier in Kampen. Aansluitend op de semi maatschappelijke ruimtes in de plint is de supermarkt gerealiseerd. De ruime supermarkt beschikt over een zeer uitgebreid assortiment en is ingericht volgens de nieuwste Albert Heijn Echt Vers-formule.

STATIONSKWARTIER KAMPEN

Bun heeft meerdere panden aan de Biltstraat in Utrecht overgenomen en toegevoegd aan de vastgoedportefeuille. De panden zijn gebruikt als deel van het Albert Heijn Biltstraat filiaal wat momenteel wordt geëxploiteerd door Bun.

OPENING ALBERT HEIJN BILTSTRAAT

1957
1966
1978
1981
1989
1994
1995
2000
2008
2016
2017
2018
2018
2019