OverBun

Bun bouwt jouw toekomst.

Met toekomstbestendige oplossingen bouwen we aan bedrijfs-, woon- en persoonlijke carrières. Wij denken altijd een stap verder. Leggen de lat steeds iets hoger. Zodat jij daarvan de vruchten plukt. Nu. En later.

  • 27 Supermarkten
  • 4000+ Medewerkers
  • 650+ Vastgoedobjecten
  • Sinds 1957

Wie is Bun?

Bun is een familiebedrijf met enthousiaste, loyale werknemers. Met toekomstbestendige oplossingen bouwen we aan bedrijfs-, woon- en persoonlijke carrières. Dat doen we door het ontwikkelen, beheren en renoveren van de beste woon-, werk- en winkelruimten. Wij denken daarin altijd een stap verder en leggen de lat steeds een beetje hoger. Dat doen we al sinds 1957. We zijn klein begonnen en groot geworden. Al decennialang willen wij het beste voor onze medemens en doen we er alles aan om die wens werkelijkheid te maken.

Om onze doelen te bereiken, zijn er binnen het bedrijf diverse afdelingen actief. Dat zijn de afdelingen Vastgoed, Projectontwikkeling en Supermarkten. Binnen die rollen ontwikkelen wij uitdagende nieuwbouwprojecten, beheren we een prachtige vastgoedportefeuille en zijn we een grote franchisenemer van Albert Heijn. Bun staat dicht bij de klant en midden in de samenleving. Wij bouwen zodat jij op ons kan bouwen.

Bun creëert woon-, werk- en leefruimte voor iedereen en van de beste kwaliteit. Wij spelen in op zaken die leven in de maatschappij. De behoefte hierin aan woningen in is groot. Daarom houden wij ons bezig met de ontwikkeling en het renoveren van woningen. Zo kunnen we aan die maatschappelijke behoefte voorzien. Uiteraard zorgen we er ook voor dat de leefomgeving goed is. Een fijne woning heeft natuurlijk een fijne buurt of omgeving nodig. In een steeds groter wordende maatschappij is het natuurlijk fijn om een supermarkt dichtbij te hebben. En dan het liefst supermarkten waar de producten zo vers mogelijk zijn en van de allerbeste kwaliteit. Daar zorgt Bun voor. Bun geeft je de kans jezelf te ontwikkelen. Of dat nu is op werkgebied of op persoonlijk vlak, Bun denkt mee.

Werk je in de supermarkt en wil je doorgroeien? Dan kun je je opgeven voor Bun Academy. Wij hechten namelijk veel waarde aan ambitieuze medewerkers en leiden hen graag zelf verder op. Bun zorgt ervoor dat jij je goed kunt voorbereiden op de toekomst.

English version

Door de jaren heen

De heer en mevrouw Bun openen een melkwinkel in de Amsterdamse Granaatstraat. Met hun ondernemerskwaliteiten en grote betrokkenheid bij de buurt weten ze er al snel een succes van te maken.

DE MAGIE VAN MELK

Bun verhuist de winkel naar Amstelveen aan de van de Hooplaan 104.

OP KRUIDENIERSPAD

Opening van de eerste supermarkt, aan de Vrijmark in Almere Haven (toen nog onderdeel van de Rijksdienst IJsselmeerpolder). Op uitnodiging van de gemeente, na een strenge ballotage onder de eerste drieduizend inwoners. Dit is de tweede supermarkt in Almere op dat moment.

PIONIER IN DE POLDER

Start van de formule Bun Burger – meer dan alleen een snackbar. Het wordt een begrip in Almere. Later volgt uitbreiding met meerdere vestigingen in Almere, Amsterdam, Zeist en Lelystad.

BUN BURGERS

Op de Grote Markt in Almere realiseerde Jan Bun zijn eerste project: een hamburger restaurant. Dankzij het tijdloze karakter van het pand is het nog altijd een project om trots op te zijn. Het is ons eerste wapenfeit als projectontwikkelaar Het pand huisvest nu ANNO.

BUNBURGER & PIZZAPOINT OP DE GROTE MARKT

De supermarkten van Bun – dat zijn er inmiddels twee – gaan verder als Albert Heijn-franchise. Naam en faam verspreiden zich. Vanaf dit moment neemt het aantal eigen winkels gestaag toe.

NAAM EN FAAM

Bouw van een compleet winkelcentrum in de Almeerse Parkwijk. Het hoofdkantoor van Bun vindt er onderdak. Het gebouw heeft een spraakmakende architectuur, een ideale ligging nabij bus- en treinstation en volop parkeerplaatsen en is vanaf dag één een groot succes.

COMPLEET WINKELCENTRUM

Uitbreiding van het bedrijfsonderdeel projectontwikkeling. We realiseren – met passie en een visie gericht op de lange termijn – diverse woningen, kantoren en winkels. Ze zijn een aanwinst voor de gebruikers en de buurt.

START PROJECTONTWIKKELING

Bun ontwikkelt het project Hollandse Meesters in het Europakwartier en bouwt er de eerste woningen van Almere Poort. De wijk kent een doordachte mix van kantoren, scholen, buurtvoorzieningen en winkels.

EERSTE WONINGEN ALMERE POORT

In het Columbuskwartier in Almere realiseren we onze grote trots: Columbus Living. Bun is van A tot Z betrokken bij dit unieke, duurzame winkel- en wooncomplex. De Albert Heijn hier is de vijfde Bun-supermarkt in de stad en de 19e supermarkt die Bun exploiteert.

TROTS OP COLUMBUS

Met trots behoort het monumentale pand De Korenbeurs in Groningen tot de vastgoedportefeuille van Bun. De Korenbeurs is de blikvanger van Groningen en maakt sinds 1990 deel uit van de top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. In het pand zijn een Albert Heijn-supermarkt en een Gall & Gall gevestigd.

EIGENAAR KORENBEURS GRONINGEN

Naast 21 appartementen en circa 500m² semi maatschappelijke ruimte heeft Bun een supermarktruimte gerealiseerd in het Stationskwartier in Kampen. Aansluitend op de semi maatschappelijke ruimtes in de plint is de supermarkt gerealiseerd.

STATIONSKWARTIER KAMPEN

Het winkelcentrum wat al sinds 2006 in bezit is werd in 2020 volledig gerenoveerd. Door de gevelrenovatie heeft het winkelcentrum een moderne en speelse uitstraling gekregen.

RENOVATIE WINKELCENTRUM VEENDAM

In 2021 hebben we het luxe appartementencomplex opgeleverd en 41 huurders blij gemaakt met hun nieuwe woning.

OPLEVERING WONINGEN ALMERE HAVEN

Albert Heijn Enschede-Zuid opende in december 2021 haar deuren en is te vinden in Winkelcentrum Enschede Zuid. Een gezellig winkelcentrum waar je lekker kunt eten, leuk kunt winkelen, maar waar je met deze nieuwe supermarkt ook goed boodschappen kunt doen.

AH ENSCHEDE ZUID

In 2022 hebben we 84 appartementen verdeeld over maar 6 woontorens opgeleverd in Almere poort. De nieuwe luxe huurappartementen van de Stadspaleizen sluiten aan bij de bruisende omgeving.

6 WOONTORENS ALMERE POORT

Winkelcentrum Oosterwold met ruimte voor 2 supermarkten en andere commerciële ruimtes was klaar in 2022 en opende haar deuren voor de buurtbewoners.

OPENING WINKELCENTRUM OOSTERWOLD

In juni opende we samen met Geveling onze gezamenlijke supermarkt aan de Amsterdamseweg in Amersfoort.

OPENING AH AMERSFOORT

Albert Heijn Parkwijk heeft na een korte, maar grote verbouwing haar deuren weer geopend. Het eindresultaat is schitterend. Modern, toegankelijk voor iedereen, uitgebreid met nieuwe snufjes als een sushi-kiosk, een systeem van dry misting en nóg meer vers, gemak en voordeel.

AH PARKWIJK COMPLEET VERNIEUWD

Albert Heijn Parnassusweg is een unieke supermarkt in een echte werkomgeving. Het leven aan de Zuidas staat nooit stil en het is een komen en gaan van mensen.

OPENING AH PARNASSUSWEG

Dinsdag 22 november opende wij onze gloednieuwe winkel en allereerste Etos filiaal. De Etos zit in de hal van de Albert Heijn aan de Olivier van Noortstraat 32, in het Columbuskwartier in Almere poort.

OPENING ALLEREERSTE ETOS FILIAAL

Eind 2022 is de tweede fase van winkelcentrum in Kampen opgeleverd. Er hebben zich een Aldi, Gall&Gall, Primera, Hema en snackbar gevestigd. Ook zijn er 26 vrije sector woningen opgeleverd.

OPLEVERING FASE 2 KAMPEN

Na een periode van stilstand gaat de bouw van de 94 appartementen van bouwproject Westpoint in Apeldoorn weer van start. Westpoint is een ambitieus bouwproject dat een nieuwe impuls zal geven aan het stadscentrum van Apeldoorn.

BOUW WESTPOINT HERVAT

Onze Albert Heijn-supermarkt Muiderbos in Hoofddorp werdt na een intensieve verbouwing van 10 dagen weer geopend! De vernieuwde winkel is modern en fris, met een ruimere indeling die zorgt voor nog meer comfort en gemak tijdens het winkelen.

AH MUIDERBOS COMPLEET VERNIEUWD

1957
1966
1978
1981
1989
1994
1995
2000
2008
2016
2017
2018
2020
2021
2021
2022
2022
2022
2022
2022
2022
2022
2023
2023