BOUW WINKELCENTRUM OOSTERWOLD NA BOUWVAK VAN START

Nieuws 5 juli 2021

Afgelopen week is de aanneemovereenkomst getekend voor het realiseren van het winkelcentrum Oosterwold! Na de bouwvak gaat Betsema Bouwgroep voor Bun aan de slag om het winkelcentrum te realiseren, twee Flevolandse partijen die gaan samenwerken. Met twee supermarkten en 800 m2 aanvullende dagwinkels komt er een compleet boodschappencentrum voor de bewoners van Oosterwold en omgeving.

De eerste huurder is ook al bekend. De Albert Heijn zal de deuren van haar duurzame supermarkt medio april 2022 openen. De focus zal liggen op lokale, verse en biologische producten. De bewoners kunnen zo niet alleen rekenen op kwaliteit, maar er zal ook een sterke focus liggen op duurzaamheid: https://www.ah.nl/over-ah/duurzaamheid

Vlnr foto: Tanja de Wit, Jaap Betsema, Jan Bun en Thomas Boon

BOUWRIJPFASE

Inmiddels is er ook gestart met de bouwrijpfase van de totaalkavel om alles in orde te maken voor het vervolg van de werkzaamheden. De bouwrijpfase wordt uitgevoerd door Smink Infra. De hele toegangsweg, inclusief het nutstracé van het nieuw te realiseren winkelcentrum van wel 500 meter lang, zit er voor de bouwvak in zodat na de bouwvak het heien kan gaan beginnen en de ruwbouw opgestart kan worden. 

Leuk feitje is dat er meer dan 24.000 m3 zand wordt verwerkt op de gehele kavel! De boot met het te verwerken zand legt aan bij de Stichtse brug en vanaf daar wordt het vervoerd naar de kavel en wordt het verwerkt.