BUN PROJECTONTWIKKELING SLAAT EERSTE PAAL ‘DE STADSPALEIZEN’ OP TRADITIONELE WIJZE

Nieuws 1 juli 2021

Aan de Noorwegenkade in Almere Poort is woensdagmiddag 30 juni door wethouder Maaike Veeningen en alle betrokken partijen het startschot gegeven voor de realisatie van zes woontorens. De eerste paal werd geslagen op traditionele wijze met behulp van een mooie houten heistelling. Tussen de heren van BA32, Bun Projectontwikkeling, Architectenbureau Spaltman en Aarts-bouw stond Maaike Veeningen haar mannetje en zat de symbolische eerste paal binnen de kortste keren in de grond.

In nauwe samenwerking met de gemeente is afgelopen jaar hard gewerkt aan de uitwerking van een plan voor de locatie. Dit heeft geresulteerd in een complex van 6 woontorens met 84 appartementen variërend van 50 m2 tot 84 m2 met overwegend 3-kamerappartementen. De appartementen zullen worden verhuurd in de vrije sector. Maaike Veeningen zegt: “Almere krijgt er 84 huurappartementen bij. Hier is veel vraag naar. Het is een mooie toevoeging voor de ontwikkeling van Stadsdeel Almere Poort, gerealiseerd door een lokale ontwikkelaar.

“Bun gaat voor kwaliteit voor nu en voor de toekomst. Dit zal ook bij dit project zichtbaar zijn, zowel voor de toekomstige bewoners als de voorbijgangers en omwonenden.“

Projectontwikkelaar Robert van Ballegoij: “Bun gaat voor kwaliteit voor nu en voor de toekomst. Dit zal ook bij dit project zichtbaar zijn, zowel voor de toekomstige bewoners als de voorbijgangers en omwonenden.” Alle woontorens hebben hun eigen karakter gekregen. Dit is van buiten én van binnen zichtbaar en voelbaar. In de vormgeving van de gebouwen wordt de hoofdmassa onderbroken door mooie uitkragingen. Op deze manier wordt ook binnen extra kwaliteit toegevoegd. Ondanks dat ieder gebouw zijn eigen karakter heeft zullen ze samen één mooi geheel vormen.

Het project zal in drie fases worden opgeleverd. Hierdoor is het mogelijk om naar verwachting in mei 2022 al de eerste twee woontorens op te leveren aan de nieuwe huurders. Door de realisatie van de woontorens levert Bun wederom een grote bijdrage in het vergroten van het woningaanbod in Almere.