DE CURSUS PERSOONLIJK LEIDERSCHAP BIJ BUN

Achtergrond 15 oktober 2020

15 oktober 2020 – Deze week  hebben de leiders van de toekomst hun cursus ‘persoonlijk leiderschap’ afgerond. Vanuit verschillende afdelingen zijn de cursisten onder begeleiding van Sylvia Kragten bezig geweest om zichzelf verder op persoonlijk vlak te ontwikkelen.

In het voorjaar van 2020 is er een groep van Bun gestart met de cursus “persoonlijk leiderschap” door Sylvia Kragten. Omdat we persoonlijke groei heel erg belangrijk vinden bij Bun is er een groep van 12 medewerkers van verschillende afdelingen (financiën, personeelszaken en supermarkten) bijeengekomen in Loetje als kick off van deze cursus.

In de cursus die in Otterloo plaatsvond ging het over wie je bent, wat je uitstraalt en wat je zegt en doet. Leiderschap is namelijk geen maatpak dat je aantrekt voor je naar je werk gaat. Persoonlijke ontwikkeling is dan ook het fundament voor goed leiderschap. Alleen als je jezelf door en door kent, kun je vol vertrouwen leiding geven. Dat betekent in feite dat je jezelf beter leert kennen. Als je jezelf niet kent, kun je anderen niet helpen, inspireren of motiveren. 

Op de foto twee van de cursisten: Jouke Hogeveen (financieel specialist) en Linda Nieuwpoort (personeelszaken).

Dinsdag 6 oktober jl. hebben alle 12 cursisten een presentatie gegeven aan directrice Susan Bun, financieel directrice Saskia van Oostwaard en operationeel directeur supermarkten Emke Koelman. Een grote zaal in Boathouse Almere maakte het mogelijk om in de coronaperiode toch op 1,5 meter de presentaties te kunnen geven. Het waren indrukwekkende presentaties. Iedereen heeft zijn ontwikkeling op zijn eigen manier over kunnen brengen op de directie. Alle 12 cursisten hebben hun certificaat in ontvangst mogen nemen met een prachtige bos bloemen en een heerlijke fles champagne. De dag is afgesloten met een heerlijk diner, uiteraard ook met richtlijnen van het RIVM.