EEN KERSTPAKKET VOOR IEDEREEN

Achtergrond 20 december 2021

Kerstmis is misschien wel de mooiste tijd van het jaar. Een tijd van gezelligheid en lekker eten. Ook voor hen die het financieel minder goed hebben. Echter, vanwege de strenge coronamaatregelen, konden voedselbanken geen inzamelacties houden op locatie. Dat gold ook voor Stichting VLA (VoedselLoket Almere). PvdA-raadslid Aya Selman startte daarom een eigen actie om mensen tóch te kunnen voorzien van een goedgevuld kerstpakket. Omdat wij hier graag een bijdrage aan wilden leveren, sloten wij ons samen met Martin Ort (voorzitter van Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere) aan bij deze mooie actie.

BIJDRAGE

In een tijdperk met de coronacrisis, was het voor Stichting VLA niet mogelijk om voedsel en andere producten in te zamelen in supermarkten. Gezien alle maatregelen was dat geen haalbaar en wenselijk plan. Daarom startte PvdA-raadslid Selman zelf een inzamelingsactie. Ze begon de actie met een tentje in haar eigen tuin. Dat sloeg aan en mensen bleven geven. Wij zijn daar samen met Martin Ort mee verdergegaan. Normaliter krijgt de consument de kans om (houdbare) in de winkel producten in te leveren, maar omdat dat niet kon, wilden wij graag iets doen om zo toch een steentje bij te dragen. 

Samen met Ort deelden wij zo’n 360 kerstpakketten ter waarde van €50 uit aan mensen die dat wat harder nodig hebben. “Wij overhandigen voedselpakketten aan mensen van de voedselbank zodat ook zij een kerstpakket hebben”, zegt Jan Bun. Zo hebben de minstbedeelden, de mensen die het niet breed hebben, ook een lekkere maaltijd. 

De voedselbank is zó belangrijk en zó nodig. Dat inzamelingsacties door corona niet door konden gaan, was een grote klap. “VoedselLoket Almere kon helaas niet in de winkel staan om in te zamelen, maar wij voelden ons zo betrokken dat wij met Martin Ort mee wilden doen aan deze actie”, zegt Bun. Via deze wijze wilden Bun en Ort VoedselLoket Almere een warm hart toedragen in deze bizarre tijden.