GROOT ONDERHOUD AAN DE KORENBEURS GRONINGEN

MEER
OVER DIT PROJECT

Het monumentale pand uit 1865 aan de Korenbeurs in Groningen krijgt groot onderhoud. Het historische gebouw wordt volledig in ere hersteld naar de oorspronkelijke kleuren en materialen. Het pand huisvest sinds 2000 een filiaal van Albert Heijn.

De Korenbeurs behoort tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg en moet voldoen aan specifieke regels. In samenwerking met de gemeente Groningen, Jurriëns Noord bouw en Sax Architecten is een totaalplan opgesteld. Zo restaureren we de Korenbeurs voor de komende generaties.

Samen met de Rijksdienst voor cultureel erfgoed hebben wij een rapport opgesteld. Dit aan de hand van uitgebreide controles van de buitengevel, de installaties en het dak. Het metselwerk gaan we volledig vervangen en onderhouden. Daarbij herstellen we alle ramen, deuren en kozijnen terug in de oude staat. Ook gaan we de beelden van Neptunes, Ceres en Mercurius helemaal schoonmaken en waar nodig repareren. Daarna worden deze beschermd zodat ze de komende jaren minder vatbaar zijn voor slijtage.

Wanneer het kleurhistorisch onderzoek is afgerond, gaan we het opnieuw schilderen in de originele kleur. Zo maken wij de Korenbeurs weer klaar voor de toekomst.

Wil je meer informatie?

(Vereist)