HOLLANDSE MEESTERS APPARTEMENTEN

MEER
OVER DIT PROJECT

Een ontspannen en stedelijk karakter. Dat is wat Almere Poort kenmerkt en wat het een geweldige locatie maakt om te investeren in vastgoed. Daarom realiseerde Bun hier in 2008 171 ruim opgezette appartementen die verdeeld zijn over drie woningblokken. Een grote troef in de omgeving is de doordachte mix van kantoren, scholen, buurtvoorzieningen en winkels en die mix maakt het Europakwartier tot een levendige en representatieve wijk. Een brede, groene bomenlaan genaamd ‘de Europalaan’ ontsluit de buurt. De woningen hebben de naam ‘Hollandse Meesters' meegekregen en die naam hebben deze blikvangende klassiekers te danken aan hun achtergrond. Het zijn de allereerste woningen die in Almere Poort zijn gebouwd en met hun uitstraling doen denken aan de welbekende en klassieke grachtenpanden.

De blokken dragen de namen ‘Rembrandt’, ‘Vermeer’ en ‘Ruysdael’. De drie woningblokken zijn niet alleen vernoemd naar drie Hollandse Meesters, maar hebben net als deze drie grootheden hun eigen unieke kwaliteiten.

1. Rembrandt kenmerkt zich door opvallende, terugliggende gevels, schuine kappen, trappetjes aan de voorgevel en dakkapellen op de bovenste verdieping. De gevels zijn dan ook een knipoog naar de Amsterdamse grachtenpanden van weleer.

2. Vermeer blinkt uit in een fraai kleurgebruik. Aan de verhoudingen in de kozijnen is veel aandacht besteed. Door drie verschillende baksteenkleuren te combineren en de gevel voor een deel wit te schilderen (keimen), gaven we dit woningcomplex een frisse uitstraling.

3. Ruysdael kenmerkt zich door statige gevels. Bij de voorgevel springen de erkers, de schuine kappen met hun dakkapellen en de inspringende geveldelen direct in het oog.

Wil je meer informatie?