VERTRAGING BOUW WESTPOINT DOOR LEVERINGSPROBLEMEN

Nieuws 16 november 2022

De sloopfase van het voormalige stadskantoor in Apeldoorn is in de zomer van 2022 succesvol afgerond. Helaas laat de heropbouw en de herinrichting van het pand nog even op zich wachten door leveringsproblemen van belangrijke bouwmaterialen. Dit betekent dat de bouw, en dus de oplevering van het complex, is uitgesteld.

De start voor de verhuur van de 94 appartementen stond gepland in het eerste kwartaal van 2023. Door ontwikkelingen en gebeurtenissen in de wereld lopen de levertijden van materialen op en is de oorspronkelijke opleveringsdatum niet haalbaar gebleken. Zo moeten we bijvoorbeeld lang wachten op de levering van de warmtepompen waarmee de woningen op een duurzame manier verwarmd zullen worden. De chips in deze warmtepompen zijn erg schaars, waardoor de levertijden erg lang zijn. Ook andere leveringen laten lang op zich wachten door de onzekerheid in de markt, de oorlog in Oekraïne en het coronavirus.

De bouw ligt momenteel stil en wordt hervat zodra precies duidelijk is wanneer materialen beschikbaar zijn en geleverd kunnen worden. Naar verwachting worden de werkzaamheden in 2023 hervat.

Over het project Westpoint in Apeldoorn

Het voormalige stadskantoor Westpoint in Apeldoorn wordt volledig omgebouwd tot een appartementencomplex en krijgt een nieuw, modern jasje. Niet alleen het gebouw wordt vernieuwd, ook de omgeving krijgt een opfrisbeurt. We werken toe naar een prachtig complex met woningen van de beste kwaliteit in een groene omgeving. We willen voor iedereen het beste en we werken er met veel liefde aan om het beste resultaat neer te zetten. Ook als we daar wat langer over doen.