ALBERT HEIJN FILIALEN VAN BUN HELPEN TIJDENS WORLD CLEANUP DAY IN ALMERE

Nieuws 22 september 2020

22 september 2020 – Afgelopen zaterdag hebben alle filialen van Bun in Almere hun steentje bijgedragen tijdens World Cleanup Day. Rondom de winkels en in de wijk zijn medewerkers van iedere Albert Heijn de straat op gegaan om zwerfafval op te ruimen. 

World Cleanup Day was de laatste dag van de Almere Schoon week. Hierbij werd extra aandacht gevraagd voor het schoonhouden van de buurt. Honderden vrijwilligers hebben zich ingezet om Almere op te ruimen. Van de volle vuilniszakken die zijn ingeleverd worden nieuwe parkbankjes gemaakt. Tijdens de coronacrisis hebben de mannen en vrouwen van Stadsreiniging een ongekende hoeveelheid afval moeten verwerken. De stoet is mede georganiseerd om hen te bedanken voor hun inzet.

WETHOUDER ROELIE BOSCH OP BEZOEK BIJ AH COLUMBUSKWARTIER

De wethouder Roelie Bosch reed mee met de colonne vuilniswagens die door de stad reed. Zo bedankten zij de vrijwilligers, de professionals en de bedrijven die zich inzetten voor een schoner Almere. 

Onderweg is de colonne tevens gestopt bij de Albert Heijn van Bun in het Colombuskwartier Almere Poort. Hier heeft de wethouder gesproken over de initiatieven vanuit de lokale AH met supermarktmanager Stefan Barneveld en Jan Bun. “Wij maken dagelijks de omgeving rond de supermarkt schoon. Hierbij letten wij op zwerfvuil rondom het pand en de vuilnisbakken. We zorgen ook dat winkelwagens die verspreid door de wijk staan, teruggehaald worden.  Dit jaar hebben we in samenwerking met de gemeente, buurtbewoners van verschillende appartementen, ondernemers en scholieren zwerfafval-opruimdagen georganiseerd. Zo creëren we bewustwording in de wijk over de hoeveelheid afval”, vertelt Stefan Barneveld. Wethouder Bosch sprak haar waardering uit over de bijdrage van de winkeliers aan het schoonhouden van de buurten. Ze is blij dat Bun haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op zich neemt voor het schoonhouden van Almere.