Onze geschiedenis

Historie

DE MAGIE VAN MELK

De heer Bun senior opent een melkwinkel in de Amsterdamse Granaatstraat. Met zijn ondernemerskwaliteiten en grote betrokkenheid bij de buurt weet hij er al snel een succes van te maken.

1957

OP KRUIDENIERSPAD

BUN verhuist de winkel naar Amstelveen aan de van de Hooplaan 104.

1966

PIONIER IN DE POLDER

Opening van de eerste supermarkt, aan de Vrijmark in Almere Haven (toen nog onderdeel van de Rijksdienst IJsselmeerpolder). Op uitnodiging van de gemeente, na een strenge ballotage onder de eerste drieduizend inwoners. Dit is de tweede supermarkt in Almere op dat moment.

1978

BUN BURGERS

Start van de formule Bun Burger – meer dan alleen een snackbar. Het wordt een begrip in Almere. Later volgt uitbreiding met meerdere vestigingen in Almere, Amsterdam, Zeist en Lelystad.

1981

BUNBURGER & PIZZAPOINT OP DE GROTE MARKT

Op de Grote Markt in Almere realiseerde Jan Bun zijn eerste project: een combinatie van pizzarestaurant, snackbar en hotel. Dankzij het tijdloze karakter van het pand is het nog altijd een project om trots op te zijn. Het is ons eerste wapenfeit als projectontwikkelaar Het pand huisvest nu ANNO.

1989

NAAM EN FAAM

De supermarkten van BUN – dat zijn er inmiddels twee – gaan verder als Albert Heijn-franchise. Naam en faam verspreiden zich. Vanaf dit moment neemt het aantal eigen winkels gestaag toe.

1994

COMPLEET WINKELCENTRUM

Bouw van een compleet winkelcentrum in de Almeerse Parkwijk. Het hoofdkantoor van BUN vindt er onderdak. Het gebouw heeft een spraakmakende architectuur, een ideale ligging nabij bus- en treinstation en volop parkeerplaatsen en is vanaf dag één een groot succes.

1995

PROJECTEN MET PASSIE

Uitbreiding van het bedrijfsonderdeel projectontwikkeling. We realiseren – met passie en een visie gericht op de lange termijn – diverse woningen, kantoren en winkels. Ze zijn een aanwinst voor de gebruikers en de buurt.

2000 +

EUROPAKWARTIER

BUN ontwikkelt het project Hollandse Meesters in het Europakwartier en bouwt er de eerste woningen van Almere Poort. De wijk kent een doordachte mix van kantoren, scholen, buurtvoorzieningen en winkels. Een pionier in de polder? Dat waren we in 1978 en zijn we nog steeds.

2008

NUMMER 15

Opening van de vijftiende supermarkt in de BUN-familie. Aan het Van Hogendorpplein in Goirle. Het volledig gerenoveerde en gemoderniseerde winkelcentrum is helemaal naar wens van de moderne consument.

2012

TROTS OP COLUMBUS

In het Columbuskwartier in Almere realiseren we onze grote trots: Columbus Living. BUN is van a tot z betrokken bij dit unieke, duurzame winkel- en wooncomplex. De Albert Heijn hier is de vijfde BUN-supermarkt in de stad en de 19e supermarkt die Bun exploiteert.

2016