Utrecht

Biltstraat

Gezien de zeer slechte constructieve staat van het voormalige pand aan de Biltstraat 86-88 bleek sloop eerder helaas onvermijdelijk. Wij zijn blij om te melden dat wij in goed overleg met de gemeente tot een passend plan van aanpak zijn gekomen. Na een lange aanloopperiode zijn wij in mei 2024 gestart met de bouw.

Wij zijn voornemens om een nieuw pand terug te bouwen met eenzelfde uitstraling. Uiteraard zal dit pand voldoen aan de nieuwste duurzaamheidseisen. In het pand zullen twee ruime appartementen gerealiseerd worden. De begane grond zal onderdeel worden van de naastgelegen Albert Heijn.

 

Inloopavond

Op donderdag 7 maart is er in Cultuurcentrum Parnassos een inloopavond georganiseerd voor de omwonenden en ondernemers in de directe omgeving.
Tijdens deze avond hebben de bezoekers de gelegenheid gekregen om vragen te stellen en eventuele zorgen te uitten. Daarnaast is er uitgebreid ingegaan op de fasering, duur en werkzaamheden van het project. Mocht u aanvullende vragen of opmerkingen hebben, kunt u deze uiteraard aan ons stellen via het onderstaande contactformulier.

Fasering

Het bouwproject is inmiddels gestart en bevind zich momenteel in fase 3.
Hoewel wij er naar uitkijken dat de Biltstraat weer een mooi pand rijker is, zullen de werkzaamheden overlast met zich meebrengen. Tijdens deze werkzaamheden spannen wij ons uiteraard in om dit tot het minimum te beperken. Dit is de reden waarom wij in verschillende fases het bouwterrein zullen inrichten. Tijdens fase 3 zal de ruwbouw van het project plaatsvinden, welke tot medio februari 2025 zal duren. In de tussentijd zal het fiets- en voetgangersverkeer richting het centrum worden omgeleid via de autoweg. Het autoverkeer op de Biltstraat ter hoogte van de Albert Heijn richting het centrum zal via de Kruisstraat en de Wittenvrouwensingel geleid worden. Na afloop van fase 3 zal het gebouw intern worden afgemaakt, waardoor het bouwterrein weer verkleind kan worden. Fietsers kunnen hierna weer het fietspad gebruiken. Na oplevering van het gebouw zal ook het voetpad worden opengesteld.
Bekijk

DOWNLOADS

Fasering

INDICATIEVE PLANNING

Bouwrijp maken

Q1 2024

Start bouw

April 2024

Ruwbouw gereed

Medio februari 2025

Project gereed

Q2 2025

Vragen en/of opmerkingen?

Wij zijn enthousiast over de locatie en we zijn er trots op dat wij een positieve bijdrage kunnen leveren aan de omgeving en aan de Gemeente Utrecht. Wij zijn nu al nieuwsgierig naar het eindresultaat en wij hopen u als buurtbewoner ook. Heeft u verdere vragen of opmerkingen of eventueel suggesties over de ontwikkeling in Utrecht? Vul dan onderstaand formulier in.

Wil je meer informatie?