Herontwikkeling Albert Heijn Santhorst

BUN herontwikkelt supermarkt in Leiderdorp

Op dinsdag 13 februari is Albert Heijn Santhorst in Leiderdorp feestelijk geopend. Na een grootschalige verbouwing is de winkel 500m2 groter geworden en gemoderniseerd. Hiermee is een van de laatste oude C1000 winkels vernieuwd naar de nieuwste Albert Heijn standaard.

De supermarkt en Bun Projectontwikkeling hebben maandenlang intensief samengewerkt om de daadwekelijke verbouwing binnen 9 dagen te realiseren. De uitdaging binnen dit project zat voornamelijk in het verwijderen van een 4-tal betonnen schijven, waar resp. vijf en tien woonlagen met appartementen op rusten.

Op twee verschillende plaatsen in de supermarkt diende betonnen schijven verwijderd te worden om zo een goede winkelindeling mogelijk te maken. Hiervoor zijn stalen portalen in de plaats gekomen die de stabiliteit garanderen en het gewicht van de bovenliggende appartementen opvangen. Door middel van een strikte uitvoeringsvolgorde van de werkzaamheden en precieze aandacht voor de staalverbindingen is dit op een veilige manier in het werk gerealiseerd.

Foto's