TWEEDE FASE RESTAURATIE KORENBEURS VAN START

Nieuws 22 april 2022

De Korenbeurs is een indrukwekkend gebouw en een echte blikvanger aan de westzijde van de vismarkt  in Groningen. Dat de Korenbeurs zo indrukwekkend is, willen graag zo houden. Daarom zijn we bezig met groot onderhoud en gaan we nu een start maken aan de tweede fase daarvan.

In deze tweede fase zullen er verschillende werkzaamheden plaatsvinden. Ze zullen de zinken beelden volledig gerestaureerd worden. Dat gaat in etappes gebeuren. Het beeld van Mercurius is inmiddels al van het pand gehaald en de beelden van Ceres en Neptunus zullen een dezer dagen meegenomen worden voor de restauratie. De beelden worden eind oktober/begin november 2022 weer teruggeplaatst.

Niet alleen de figuren worden onderhouden in deze fase, maar ook zal er in mei een start gemaakt worden aan het schilderwerk van de achterzijde van de Korenbeurs, alle gietijzeren kozijnen. Tijdens deze fase van het onderhoud wordt de lantaarn weer in de oude kleuren hersteld, in 2020 is het voorgebouw al volledig in ere herstel qua kleuren.

Met deze grote werkzaamheden kan iedereen weer genieten van een knap uitzicht op de Korenbeurs. Het was al mooi na afronding van de 1e fase, maar na de laatste werkzaamheden zal de Korenbeurs volledig in ere hersteld zijn. We zijn benieuwd naar de resultaten.